Video i undervisningen

1. februar 2010 af Stine Mathieu

Jeg underviser flere kunder i at producere video selv – og det er virkelig en spændende udfordring, for det åbner mine øjne for, hvor mange steder video kan bruges som genialt formidlings værktøj. Min største udfordring består i at finde det rette udstyr både på kamera/tilbehør siden og på redigeringssiden, så oplevelsen af at producere video selv bliver en så let, sjov og åbenbarende oplevelse som muligt. Jeg anbefaler at bruge Adobe Premiere Elements, det er både billigt at anskaffe sig, meget brugervenligt at kaste sig over, og så kan det en masse sjove ekstra features, som bare gør det let og sjovt at komme i gang. Se fx her hvordan video kan bruges i undervisningen:

Det er ikke fordi jeg vil reklamere for Adobe Premiere Elements. Der findes sikkert mange andre glimrende redigeringsprogrammer (jeg selv bruger Final Cut til Mac). Eksemplet her er for at vise, hvordan video kan bruges som formidling i undervisningen. Det er både sjovt, nærværende og en lærende proces for eleverne at producere et lille klip om et emne (som her i eksemplet søgræs), fx som et supplement til at skrive en stil. Eleverne skal dels ud og tale med en ‘ekspert’, de skal tage optagelser af søgræsset og vise hvad det bliver brugt til imens de fortæller om det i klippet. Den meget enkle formidlingsform i et klip kræver et stort kendskab til stoffet, for man kan ikke kopiere side 53 i biologibogen, når man skal producere et klip.

Barrieren for mange virksomheder, skoler og institutioner er forestillingen om, at det nok er både dyrt og tidskrævende at inddrage videoproduktion som en almen formidlingsform. Men det er hverken eller. De fleste mobiltelefoner og kompakte digitalkameraer er udstyret med et videokamera og både pc’er og mac leveres som regel med videoredigeringsprogrammer som standard. Vil man investere lidt mere i en god billed og lydkvalitet, så kan man komme langt med fx et Canon FS200 SD + ekstern mikrofon til ca. 2500 kroner. Et licens til Adobe Premiere Elements koster 700 kroner. Og der skal ikke mange timers undervisning til for at komme i gang. Tiden bliver brugt, fordi det bare er sjovt at producere video, og når man først er kommet i gang, kan man ikke få nok…

Gemt i Undervisning | Ingen kommentarer »

Skriv en kommentar!