Videoportræt af Henriette Weber

27. april 2010 af Stine Mathieu

Mange spørger; er det ikke ensomt at være selvstændig? Til det kan jeg kun svare nej! Jeg arbejder nemlig aldrig alene. Her interviewer jeg Henriette Weber, som er min samarbejdspartner. Henriette er specialist i sociale medier og virksomheds branding på den nye måde. Hun har inspireret mig til at kaste mig ud i sociale medier og til at skrive min egen bog.

Gemt i Sociale Medier, videobloggen | 7 kommentarer »

7 kommentarer

 1. Mette Weber

  YES -I love it – godt lavet. Den skaber ideer til hvordan man kan gøre og indrage andre og deres kompetencer. Tænker også at jeg skal have gæstebloggere engang i mellem. Tak til både dig og Henriette for at inspirerer i min hverdag. Skønt at være sammen med Jer og jeres gode energier det smitter.
  og så en detalje Jeg elsker den spejlvendte bog

 2. Stine Mathieu

  Ja hvad sker der med den bog – det fatter jeg ikke. Jeg vender selv helt rigtig (opslagstavlen i baggrunden sidder på den rigtige side) men ikke bogen. Jeg har stadig meget at lære ;o)

 3. Mette Weber

  Det har vi alle og hele livet igennem, det er vidunderligt

 4. HC Børner

  Hej !!

  Lyd er også en vigtig ting når man laver film/video.
  Jeres video er et eksempel hvordan det IKKE skal laves. Mikrofonen i cafeen tage så meget bagrunds støj og snak med ind, at det virker generende.
  Så brug en god lydmand en anden gang – det hjælper.
  MVH HC

 5. Stine Mathieu

  Hej HC Børner

  Tak for din kommentar! Du har ret i at lyden ikke er optimal. Jeg er hverken lydmand eller fotograf men journalist som har lært at gøre det selv. Det har sine svagheder, og jeg har bestemt skulle tilbage og lave tingene om mange gange, fordi det ikke blev godt nok. Vel og mærke når det er betalende kunder. Til min videoblog bliver det som det bliver.

  Verden er løbet fra eksperthold, især når det kommer til video til nettet. Hvis mine kunder ville betale for to mand – i stedet for én ville det da være ren luksus – men det vil de ikke, og de er glade for den kvalitet, jeg leverer. Selv på tv-nyhederne bruger de journalister og skærer fotografer væk (og lydmanden er røget for længst) og så må man jo gå på kompromis med kvaliteten. Hvad enten man kan lide den udvikling eller ej, så går det meget stærkt i den retning.

  Det er blevet så let at producere tv og video, at ikke bare journalister kan gøre det selv, men enhver kan producere klip, klippe dem og lægge dem på YouTube. Når det kommer til videoblogging, så handler det ikke om lækre billeder, perfekt lyd og et gennemtænkt manus, det er det impulsive, de små indblik i hverdagen, og ting der er så overkommelige at producere, at det kan gøres uden at bruge dage på det. Her er det naturligvis helt udelukket at bruge kamera- og lydmand.

  Klippet med Henriette Weber er mit første forsøg på et videoportræt til min videoblog, hvor jeg meget hurtigt interviewer en person som inspirerer mig. Jeg har brugt en mikrofon fordi jeg gerne vil have, at man kan høre, hvad hun siger – og det skulle gå banke stærkt, for vi optog to borde i cafeen til personalets store irritation. Derfor var der hverken tid til lydjustering eller til at komme lidt mere i dybden med indholdet. Det skal klart justeres næste gang – men som jeg skriver i mit indlæg; hvorfor er det så svært at videoblogge, så er de her vilkår også nye for mig, og jeg vælger nok ikke en café næste gang.

  Jeg har luret på videoblogging længe og har haft meget svært ved at springe ud i det, fordi jeg har tænkt, at man kan ikke lave amatør video og samtidig leve af at lave professionel video. Men nu har jeg taget springet og det har ikke givet mig færre opgaver – tværtimod.

  Jeg ville ønske at flere fotografer og lydmænd ville lave egne indslag til os andre og vise os, hvordan man laver bedre billeder og ordentlig lyd. Det kræver selvfølgelig at de tør tage springet og risikere at få hug fra en journalist, som synes, at de måske lige skulle have haft det indhold rundt om en journalist først ;o)

 6. HC Børner

  Ja – så er vi jo her igen.

  Man får, hvad man betaler for.
  MVH HC

 7. HC Børner

  Ja – du er nået langt. Godt gjort, god ide.

  Får en til at tænke i andre baner.

  Held og fortsat lykke.
  MVH HC

Skriv en kommentar!