Video til kampagne: det kunne være mig!

16. maj 2010 af Stine Mathieu

Vi leverer ofte videoproduktioner til kampagner, for levende billeder af rigtige mennesker kan både fortælle gode historier, men de kan også vise den proces, som kampagnen gerne vil have målgruppen til at bevæge sig ud i.

I Hjerteforeningens kampagne – Tal til hjertet – fulgte vi De fire livvidder

Hvert år lancerer Hjerteforeningen en hjertekampagne. Kampagnen Tal til Hjertet var henvendt til danskere 55+. Det var en livsstilskampagne, der skulle få især overvægtige danskere til at få målt deres tal og gøre noget ved den usunde livsstil.

Som led i kampagnen producerede vi tre klip for Hjerteforeningen, hvor vi fulgte to par fra Hvidovre, fra de fik målt deres tal i Hjerteforeningen, gennem rådgivning med kost- og motionseksperter og til de vendte tilbage til Hjerteforeningen og fik resultatet efter 6 måneders sund livsstil. Vi producerede desuden et klip til BT web-tv, som blev lagt på deres daværende sundhedssektion.

Første klip sætter scenen; vi får indblik i de fire hovedpersoners passive og usunde livsstil og hører hvordan tallene lød, da de blev målt hos Hjerteforeningen.

Andet klip viser de to par på vejen til en sundere livsstil. Vi hører om, hvordan 6 grønne måltider om dagen faktisk ikke er svært at indføre, men at motionen kræver sin mand. Vi møder kost- og motionseksperten og får tips med til egen lomme.

Sidste klip i serien møder vi de to par i Hjerteforeningens rådgivningscenter og ser hvordan tallene bliver målt. Vi får forklaret hvordan det foregår og hvad tallene betyder. Vi hører resultaterne er seks måneders ny sund livsstil – og de er ret imponerende!

Når video skaber kontakten!

Når man vil bruge klip til kampagner, så er det en rigtig god ide at tage udgangspunkt i en proces, som Hjerteforeningen her gjorde. Dels samler man nogle tilhængere, som gerne vil følge med i udviklingen – og det har Hjerteforeningen kunne mærke på klikraten af klippene på hjemmesiden og i deres nyhedsbrev. Der blev klikket fire gange så meget på klippene som på tilsvarende nyheder uden video.

Brug klippene på Facebook

Udover at bruge nyhedsbrevet, hjemmesiden og bloggen, kan man med fordel inddrage Facebook, hvis man kan konkludere, at målgruppen og hovedpersonerne i kampagnen er gearet til mediet (det konkluderede Hjerteforeningen ikke var tilfældet for denne kampagne). Her skal man nemlig være opmærksom på, at mediet er tidskrævende – selvom det er gratis.

Effekten høstes, hvis fx hovedpersonerne i klippene (både dem vi følger i processen og eksperterne) er indstillet på at bruge tiden på at dele deres oplevelser, små fif – og svare på indlæg fra brugerne – så der kommer aktivitet på siden og kampagnen får noget personlighed. Man fornemmer som seer/målgruppe, at der står rigtige mennesker bag, som man kan komme i kontakt med.

Målgruppens egne videoklip

Her kan man med fordel gøre en ekstra indsats for brugerinvolvering ved fx at udlodde en konkurrence om de bedste tips til sjov motion eller den nemmeste og lækreste løsning til tre af dagens måltider på farten – og gerne opfordre til at uploade billeder og små videoklip. På den måde får man mere aktivitet på siden, indholdet i brugerhøjde, kontakt til målgruppen, indsigt og ideer – som I selv kan arbejde videre med og masser af god viden som målgruppen kan dele med hinanden – fordi I har sat rammerne for at den vidensdeling finder sted.

Video til pressen – VNR

Endelig kan optagelserne bruges i pressearbejdet. Man kan tænke optagelserne ind i de historier, man vil lancere til pressen når kampagnen lanceres. Det samme som pressemeddelelser skal fortælle, kan fortælles på video. Optagelser af personer der ændrer livvstil, udtalelser fra eksperter, der fortæller hvorfor det er vigtigt og vokspops fra gågaden der illustrerer at få danskere tager kolesteroltal alvorligt. Der produceres en såkaldt VNR (Video News Release) som selvfølgelig lægges i presserummet på hjemmesiden, men også sendes direkte til nyhedesmedier, web-tv medier eller nyhedstjenester som Ritzau.

Når det gælder video til kampagner, så handler det om at få mest muligt ud af sine optagelser og få klippene brugt på flest mulige platforme – der oplyser målgruppen der hvor de er og trækker præcis dem vi vil have fat på tilbage på kampagne sitet, fordi de ønsker at bestille et sundheds check eller tage imod et godt medlemstilbud fra Hjerteforeningen, eller jeres CALL TO ACTION!

Gemt i Fortællinger, Kampagne, Sociale Medier, Video | Ingen kommentarer »

Skriv en kommentar!