Opret YouTube Player på dit site

22. februar 2011 af Stine Mathieu

Står du væver lidt mellem at bruge YouTube til dine klip på dit site eller at få dig din egen flashplayer? Du behøver ikke vælge, for YouTube kan faktisk begge dele. Playerfunktionen er bare ikke så tilgængelig længer, men den findes, hvis du virkelig gerne vil have den ind på dit site, den hedder YouTube Custom Player og kan findes her:

http://www.youtube.com/custom_player

Du bestemmer selv farve og form, sådan kunne den fx se ud:

En eller flere playere til at sortere og gruppere dine klip på dit site

Først skal du logge ind på din YouTube kanal og oprette en liste over de klip, som du vil vise i din player. Du kan fx vælge at lave flere forskellige playere, hvis du har mange klip, eller klip rettet mod forskellige målgrupper. Jeg har fx en player liggende med videotips på min videoskole og en anden player, hvor jeg har samlet mine videoklip til kampagner. Hver player skal have sin egen liste.

Opret en liste på YouTube

 • Login ind på din YouTube kanal
 • Gå ind under “Mine Videoer” via den lille trekant ved siden af dit youtube brugernavn øverst til højre på skærmen
 • Til venstre for dine videoer, klik på knappen + Ny under Afspillingslister.
 • Kald din liste en titel, som du kan huske, fx har jeg kaldt mine Videoskolen eller Kampagnevideoer.
 • Du kan tilføje en beskrivelse og tags, hvis du gerne vil have, at andre skal kunne finde dem på YouTube. En afspillingsliste kan fx også bruges til at samle en masse gode klip du finder om tips til at bruge YouTube. Måske vil du gerne dele de gode tips med andre og få dem til at besøge din kanal, fordi du er så god til at finde at de bedste tipsvideoer. I denne sammenhæng, hvor formålet er at lægge en player på dit site, så er beskrivelse og tags ikke så aktuel.

Lav YouTube Custom Player

 • Sørg for at du er logget ind på din youtube konto
 • Gå til http://www.youtube.com/custom_player
 • Kald din player et navn du kan huske, fx hedder mine Videoskolen og Kampagnevideoer
 • Inkluder evt. en kort beskrivelse af din player
 • Vælg en farvekombination, som passer godt til dit site eller din blog
 • Marker om du vil generere en kode til en enkelt video med en farvet ramme eller en player, som den jeg omtaler her.
 • Marker den liste, som du definerede på YouTube, der skulle vises i playeren og klik på “Vælg”
 • Klik på “Generer kode”.
 • Nederst på siden kommer en kode frem i boksen. Marker koden, højreklik og vælg “Kopier”.
 • Hvis du får brug for at tilføje flere film til din player, så skal du først ind og tilføje videoerne til din liste og generere en ny kode. Du kan redigere dine playere her: www.youtube.com/my_players

Læg din YouTube player på dit site

 • Du har lige kopieret koden, som generede på www.youtube.com/custom_player, gå nu til dit site eller blog og log ind.
 • Lav en overskrift og en kort beskrivelse.
 • Få indholdet vist i HTLM – måske har dit system et knap, hvor der står HTML, måske et faneblad.
 • Stil curseren efter det sidste punktum af din indledende tekst, tryk enter en gang eller to, så du lige får et mellemrum, højreklip og vælg “Sæt ind”.
 • Gem og se resultatet.
 • Hvis playeren er for stor til dit site, så kan du justere på størrelsen ved at gå tilbage til din html visning. Størrelsen er markeret to steder i koden:<object width=“746″ height=”413″><param name=”movie” value=”http://www.youtube.com/cp/vjVQa1PpcFPgS7RIPpC34FR4GtWRk8Iy5UM2dCwvFXU=”></param><embed src=”http://www.youtube.com/cp/vjVQa1PpcFPgS7RIPpC34FR4GtWRk8Iy5UM2dCwvFXU=” type=”application/x-shockwave-flash” width=“746″ height=”413″></embed></object>
  Nu skal du have lommeregnere frem, for dimensionerne skal være de samme, så du ikke trækker i billedet. Formindst fx. billedet 25% og tast 746 x 0,75 og derefter 413 x 0,75. Ret dimensionerne i koden til: width=”560″ height=”400″ – begge steder. Gem og se resultatet. Det kræver lidt tålmodighed, hvis playeren skal passe helt perfekt.

Her er en video, hvor du kan se det hele vist på skærmen:

Held og lykke!

Gemt i Video, videokursus, videoproduktion, YouTube | Ingen kommentarer »

Skriv en kommentar!